VIDEO - Cascada "Urlatoarele" de la Vama Buzaului



La mica distanta de localitatea Vama Buzaului, la marginea Muntilor Ciucas, un grup de suvoaie de apa ies din stanca unui versant, rostogilind-se zgomotos spre un piriu care, la scurta distanta, se revarsa apoi in raul Buzau. E cascada pe care localnicii au numit-o "Urlatoarele" dupa sunetele pe care apele le provoaca ca o tanguire continua.

Caderea de ape de aici are un nume asemanator cu cascada din Muntii Bucegi (Urlatoarea), care este mai cunoscuta pentru turisti. E bine de stiut, pentru a nu se crea confuzie. Izvoarele de la Vama Buzaului se pravalesc peste o roca calcaroasa care, pe alocuri, a capatat o culoare rosiatica. Apele se intind ca o perdea subtire peste stinca si se concentreaza doar in citeva suvoaie mai consistente, astfel incit vizitatorii se pot plimba peste cascada, nu fara riscul de a se uda putin la picioare. Zona racoroasa este amenajata cu locuri de picnic pentru turisti. Se poate ajunge cu masina chiar pina la baza cascadei.

Drumul este simplu. Din DN10 se vireaza catre Acris. Urmeaza Vama Buzaului, localitate care trebuie traversata. Dupa ce treceti peste un pod, ajungeti la o bifurcatie, unde trebuie sa o luati la stinga. Continuati pe acest drum care la un moment dat nu mai este asfaltat. Cind ajungeti la un bar si o pastravarie, virati la dreapta si mai mergeti circa 800 de metri pina ajungeti la "Urlatoare".

Practic, din DN10 pina la cascada aveti de parcurs cam 11 km. In drum, va puteti opri la Rezervatia Naturala "Valea Zimbrilor", aflata la marginea satului Acris. Este unul dintre cele trei locuri din tara in care puteti vedea, in spatii naturale deschise, puternicele si legendarele animale. (clic sa vezi rezervatia)

Vezi pe harta cum ajungi la cascada:   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu