VIDEO - Rezervatia naturala "Valea Zimbrilor" de la Vama Buzaului



Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului este situata intr-o zona naturala deosebita, aflata la 45 de km de Brasov. Este o rezervatie relativ noua (in comparatie cu celelalte doua rezervatii de zimbri din tara), infiintata in anul 2008 si intinsa pe o suprafata de 10 hectare. In prezent, aici pot fi admirate 23 de exemplare de zimbri, cel mai mic fiind nascut anul trecut. Printre puternicele animale convietuiesc si trei cerbi si doua ciute care sint foarte obisnuite si prietenoase cu vizitatorii.

O vizita in rezervatie costa doar doi lei, o suma care e considerata o donatie facuta pentru stringerea de fonduri necesare hranei si intretinerii patrupedelor. Vizitatorii isi pot petrece aici ore bune la umbra foisoarelor si a copacilor. In jur se aude doar freamatul frunzelor si murmurul apei raului Buzau care curge in vecinatate. In plus, puteti prinde si trecerea vreunei cirezi de vacute care isi urmeaza drumul catre pascut.

Si, daca tot ati ajuns in aceasta zona, puteti vizita si cascada Urlatoarele, aflata la circa 9 km de rezervatie. Drumul se poate parcurge cu masina chiar pina la locul unde apele fac spectacol. ( clic aici sa vezi )

 Vezi pe harta unde gasesti rezervatia:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu