VIDEO - Manastirea Berivoi



La poalele muntilor Fagaras, pe malul piriului Berivoi, a fost zidita in ultimile doua decenii manastirea cu hramul Sf. Apostol Andrei. Multi dintre cei care o viziteaza o aseamana cu un colt de rai, datorita frumusetii peisajului natural in care se afla, completat de stilul arhitectural brancovenesc al complexului monahal.

Manastirea a inceput a fi ridicata in primii ani dupa caderea regimului comunist, pe locul in care, cu sute de ani in urma, a existat unul dintre cele mai importante lacase monahale din Transilvania. In 1761, manastirea de la Berivoi a fost distrusa de generalul austriac Adolf von Buccow, odata cu alte 39 de manastiri si schituri din Tara Fagarasului.

Dupa 1989, cind credinciosii crestini au putut sa-si asume in libertate o viata monahala, s-au pus bazele ridicarii unei noi manastiri, la initiativa parintelui Aurel Răduleţ, fost vicar administrativ si fiu al satului Berivoi. In 1993 s-a pus piatra de temelie a bisericii mari. Constructia sa a inceput efectiv abia in 1998. Biserica a fost sfintita de P.S. Visarion Bălţat, atunci episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în 9 iunie 2005, de Înălţarea Domnului.

In 2001 a inceput si constructia Complexului Monahal, cu chilii, bucatarie, sala de mese si spatii de cazare. Acum se mai fac lucrari de finisare si se mai lucreaza la unele picturi murale. Manastirea poate fi vizitata. Oamenii care vin aici se pot bucura de linistea locului, se pot ruga si reculege si chiar se pot caza, existind 20 de locuri de cazare vara si 13 locuri iarna.

Drumul pina la manastire este foarte accesibil cu masina, existind asfalt pina la intrarea in manastire, unde se afla si o parcare spatioasa. Pina la complexul monahal sint circa 75 de km de la Brasov si circa 20 de km de la Fagaras. Pentru a vedea cum arata drumul din masina intre localitatea Recea si manastire, faceti clic aici!

Date de contact:
Staret: Protosinghel Iosif Toma
Telefon: 0722.750004; 0761.784404


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu