Circuitul muzeelor brasovene cu un singur bilet

Cam asa va arata biletul pentru
"Brasovul la pas"
De la 1 iunie 2014, turistii si brasovenii pot vizita 17 muzee si monumente istorice (inclusiv Biserica Neagra), cu un singur bilet, care va costa 45 de lei. Pretul este de trei ori mai mic decit daca turistul si-ar cumpara bilet la fiecare obiectiv în parte. Autoritatile judetene brasovene au gandit aceasta oferta sub forma unui circuit ce poate fi parcurs pe jos in 90 de minute, excluzind timpul de vizitare petrecut in muzee. Biletul este valabil 24 de ore, suficient pentru a vizita pe indelete fiecare punct turistic.

Odata cu tichetul, turistii vor primi si un pliant care contine o harta cu traseul numit "Brasovul la pas", pe care sint marcate cele 17 puncte de interes dar si alte citeva obiective arhitectonice ce pot fi admirate doar din exterior, cum ar fi cladirea Rectoratului Universitatii Transilvania sau Turnul Fierarilor, in care functioneaza Arhivele Nationale.

Harta cu traseul pe care il pot
parcurge turistii
Punctul de plecare este Bastionul Postavarilor, de unde se poate merge mai departe pe Aleea Tiberiu Brediceanu de sun Timpa, ajungind la Poarta Schei, mergind mai departe de Dupa Ziduri pina la Cercul Militar, de unde turistul este invitat sa se indrepte pe strada Muresenilor pina la Biserica Neagra, apoi spre strada Republicii, la a carui capat de la Modarom, turistii sint indrumati catre ultimile doua obiective propuse a fi vizitate: Muzeul de Arta si Muzeul de Etnografie. Pentru ca drumul depaseste patru kilometri, turistii beneficiaza, in contul biletului, de o sticla cu apa minerala ce poate fi primita la Bistro 2003 sau Complexul Agrement de sub Timpa, locatii in care exista si Wi-Fi gratuit. Pliantul cu harta contine si scurte descrieri ale obiectivelor de pe traseu. Turistii pot afla amanunte si pot vizualiza multe fotografii, scanind codurile QR din dreptul fiecarei descrieri, cu un smartphone sau o tableta. Biletele se vor vinde la obiectivele de pe traseu sau la centrele de informare turistica. Mai jos puteti vedea harta cu traseul "Brasovul la pas" transpusa pe Google Maps. Pentru a mari harta pe tot ecranul, faceti clic pe simbolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu