VIDEO - Dinozaurii au inceput sa populeze DinoPark-ul de la Rasnov



In parcul tematic privind evolutia dinozaurilor care se construieste linga Cetatea Rasnov au inceput sa soseasca primii dinozauri. 14 machete ale fascinantelor animale au ajuns saptamina trecuta si au fost deja montate in zona de padure in care va functiona Dino Park. La final, vor fi 54 de machete. Cei mai mici dintre acesti dinozauri au sub un metru inaltime si cel mult doi metri lungime. Cel mai mare este un exemplar din specia Diplodocus si are 22 de metri lungime, de la cap pina in virful cozii. Cel mai inalt exemplar, de 14 metri, urmeaza insa sa soseasca in transporturile urmatoare.

Dinozaurii sint construiti in Germania si au marimea pe care o aveau exemplarele originale vii din urma cu milioane de ani. Dino Park-ul din Rasnov va avea si un exponat in premiera internationala, un dinozaur zburator despre care cercetatori americani de la Universitatea din Houston au descoperit, anul acesta, ca avea o portiune din corp acoperita cu blana. Este prima replica a unui dinozaur din aceasta specie.

Astfel de parcuri cu aceeasi licenta mai exista doar citeva in toata lumea, asa ca cel de la Rasnov va putea atrage turisti nu doar din tara ci si din strainatate. Dino Park va fi finalizat pina in 31 decembrie, anul acesta, insa va fi deschis vizitatorilor abia in primavara anului viitor. Cei care vor trece pragul parcului vor avea parte de diferite modalitati de a se distra, inclusiv copii.

Rasnovul va putea deveni una dintre principalele destinatii turistice din Romania, avind in vedere ca aici exista Cetatea Taraneasca la care se va putea urca, in curind, cu un trenulet cu cremaliera, exista pestera Valea Cetatii, sint multe evenimente culturale si sportive organizate aici iar, in imprejurimi, turismul ecvestru se dezvolta din ce in ce mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu