Hartile partiilor de schi din Romania, actualizate la zi, pentru sezonul de iarna 2013-2014


Turistii ajunsi in toate zonele montane din Romania, unde se practica schiul, au posibilitatea sa obtina toata gama de informatii despre partiile de schi din fiecare zona in parte. Prin proiectul i-Tour Schi 2014 au fost distribuite 220.000 de pliante gratuite cu hărţile a peste 150 de pârtii omologate din 16 judeţe din România, către peste 300 de unităti de cazare, centre info-turistice şi pârtii de schi din ţară. Ele sunt grupate pe şase zone geografice: Ardeal, Banat şi Valea Jiului, Harghita şi Covasna, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, Moldova şi Valea Prahovei.

Este al patrulea an cind, prin proiectul i-Tour Schi, initiat si sustinut financiar de companii private, se pun la dispozitia turistilor acest fel de informatii. In acest an, proiectul este caracterizat de un redesign masiv al harţilor, acestea devenind mult mai realiste, şi de o actualizare a tuturor domeniilor schiabile. S-au introdus noi hărţi ale pârtiilor în pliantele tipărite, iar reţeaua de distribuţie a crescut.

Pentru prima dată, s-a creat si o hartă interactivă cu toate locaţiile domeniilor schiabile marcate cu simboluri individuale din care se deschide harta fiecărui domeniu şi o secţiune de informaţii. In fiecare vineri, siteul i-Tour Schi ofera si date actualizate despre starea partiilor din toate domeniile schiabile vizate de proiect.

Practic, i-Tour Schi ofera informatii despre 41 de domenii schiabile din Romania. Din datele procesate in cadrul proiectului, reiese ca tara noastra dispune, in prezent, de circa 170 de kilometri de partii. In general, e vorba de partii de lungimi destul de reduse, sub citiva kilometri, cea mai lunga fiind partia Straja, care are 8,1 kilometri. Partiile au toate gradele de dificultate. Cea mai dificila si periculoasa este cea de la Balea, care nici nu a fost omologata, deoarece aici doar schiorii foarte avansati sau schiorii sportivi o pot parcurge in siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu