Judetul Brasov si-a prezentat oferta la Târgul de turism din Varşovia

În perioada 28-30 noiembrie, judeţul Braşov a fost prezent la Târgul de turism din Varşovia. Reprezentantii Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului Brasov spun ca mii de polonezi au aflat de ofertele de iarna si de vara ale judetului si spera ca astfel, anul viitor, numarul de turisti din Polonia care vor veni la Brasov va fi cu cel putin 20 % mai mare, decit anul precedent.

Anul trecut au vizitat Romania peste 300.000 de turisti polonezi iar o mare parte au vizitat castelul Bran si obiective turistice din Transilvania de Sud.

La Târgul de turism din Varşovia, atat agentiile, cat si vizitatorii individuali s-au aratat interesati de oferta de primavara-vara, ei fiind atrasi de cultura si natura dar si de cetatiile si bisericile fortificate din triunghiul Brasov-Sighisoara-Sibiu.

Domeniul schiabil Braşov a fost privit cu interes, dar sperantele in atragerea polonezilor catre statiunile montane brasovene sint mici, deoarece Austria este mult mai aproape de Polonia decât România.

La fel ca multi alti straini, si polonezii sint interesati de mitul lui Dracula si de viata lui Vlad Tepes.

APDT Brasov si ANT au stabilit ca la anul, în primăvară, sa organizeze un info trip pe traseul Sibiu-Brasov-Sighisoara cu jurnalisti şi reprezentanţi ai marilor agenţii de turism din Polonia, pentru ca acestia sa afle mai multe despre oferta turistica a acestei zone si sa le promoveze apoi in propria tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu