Strada Sforii din Brasov - una dintre cele mai inguste din lume

Brasovul se poate lauda cu una dintre cele mai inguste strazi din lume. Din informatiile cautate pe internet, Strada Sforii s-ar situa pe locul trei pe plan mondial. Strazile care ii stau in fata, in clasament, sint tot din Europa. Cea mai ingusta strada este in Germania. Strada Spreuerhof (Spreuerhofstraße) din Reutlingen, are in portiunea sa cea mai ingusta doar 31 de centimetri latime. Aceasta desparte defapt doua case.

Pe locul doi se afla Strada Parlamentului din Exter, Anglia, care dateaza din secolul XIV. Portiunea cea mai ingusta a acestei strazi ajunge la 64 de centimetri.

Strada Sforii din Brasov are 111 centimetri in zona cea mai ingusta. Ea este atestata documentar in secolul XVII, dar se pare ca dateaza mai demult. Straduta venea in sprijinul pompierilor din acea vreme.


Trebuie spus ca straduta din Germania, considerata cea mai ingusta din lume, are o lungime de nici 4 metri, de aceea poate ca e cam mult sa fie denumita strada. Cea din Exter are o lungime de 50 de metri. Strada Sforii are peste 80 de metri lungime si are un farmec aparte, prin aspectul sau medieval, poate de aceea si este inclusa in vestitul ghid turistic Michelin, unde este decorata cu o stea.

Puteti vedea Strada Sforii in Street View aici: http://goo.gl/maps/gVz1J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu